X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Hobby en vrije tijd" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Wat doet een bookmaker?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -2 )
RSS van VieRi VieRi Auteur op infoyo sinds
16 April 2008


Bekijk het profiel van VieRi
Datum: 09-07-2008
Auteur: VieRi
De naam Bookmaker komt oorspronkelijk uit Engeland en ze worden ook wel bookies of turf accountants genoemd. Het is of zijn mensen die het mogelijk maken om geld in te zetten op de uitslag van een wedstrijd. De eerste bookmakers waren te vinden bij paardenraces, tegenwoordig kun je ze bij bijna elke sport vinden, waaronder ook voetbalwedstrijden. In sommige landen zijn deze weddenschappen zo populair dat ze een onderdeel uitmaken van de volkscultuur, zoals in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten maar ook in veel Aziatische landen is gokken op wedstrijden uiterst populair.

Het werk van een bookmaker

De bookmakers passen weddenschappen aan het kwaliteitsverschil aan door meer uit te betalen aan de persoon die heeft ingezet op het team dat relatief minder kans maakt op de overwinning. Dat is een van de manieren om mensen in te laten zetten op het team dat minder kans maakt.

Een andere manier om dat te bereiken is een Handicap weddenschap. Indien team A kwalitatief sterker is dan team B kan er een handicap worden toegekend aan team B bijvoorbeeld Handicap is 0-2. Dat houdt in dat er maar liefst 2 doelpunten worden toegekend in het voordeel van team B. Als team B in werkelijkheid met 1-0 verliest zouden de mensen die op team A hadden gegokt uitbetaald krijgen. Door de Handicap 0-2 kennen de bookmakers 2 doelpunten toe aan team B, waardoor team B voor de bookmakers de winst pakt en dus de persoon die heeft ingezet op team B uitbetaald krijgt.

Vormen van weddenschappen

Er worden vaak zeer speciale weddenschappen gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn: Welk team zal het eerste doelpunt scoren? Hoeveel doelpunten zullen gescoord worden in de wedstrijd van team A tegen B? Wanneer zal het eerste doelpunt gescoord worden?

Uiteraard is het niet alleen mogelijk om op een team in te zetten, maar bieden bookmakers je ook de mogelijkheid om “head to head” in te zetten. Daarmee wordt bedoeld dat je op een speler inzet die dan beter zou presteren dan de andere speler. Een voorbeeld daarvan is dat bij team A de persoon X speelt en bij team B de persoon Y. Je kan inzetten dat de persoon X aan het einde van de competitie meer doelpunten heeft gemaakt dan persoon Y, waar ook hierbij de bookmakers speciale quotes (verschil van welke partij de meeste kans maakt op de overwinning) worden aan gemaakt.

Maar de meest populaire vorm van gokken bij een bookmaker is zeer waarschijnlijk Money Line. “Money Line” is een vorm van wedden die vooral in Amerika erg populair is. Bij Money Line zet je simpel weg in op je eigen favoriet.

Nederlands boekingskantoor

Bookmakers zijn over het algemeen het makkelijkst bereikbaar via het Internet. De meeste bekende bookmaker in Nederland is www.unibet.net. Deze bookmaker behoort tot een van de grootste wedkantoren ter wereld. Er zijn ongeveer 1.8 miljoen spelers die online gokken via deze site.

Het bedrijf beschikt over een online goklicentie uit Malta en ook het hoofdkantoor en (Nederlandse klantenservice) zijn gevestigd op dit eiland. Het is in 1997 opgericht en omdat het een bekend bedrijf is wint het snel het vertrouwen van de gokkers. Voor deze site hoef je geen programma’s te downloaden. Het is overigens niet mogelijk om gratis sportweddenschappen af te sluiten. Je kunt er via Visa of Master creditcard, Neteller, Moneybookers, telefonisch en via de klantenservice betalen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl