X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

 • Ontvang 5 originele gedichten
 • Volledig gepersonaliseerd
 • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Hobby en vrije tijd" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


het woord Noob ?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van cossy1109 cossy1109 Auteur op infoyo sinds
22 December 2009


Bekijk het profiel van cossy1109
Datum: 23-12-2009
Auteur: Cossy1109
Je verveelt je weer en je denkt laat ik eens even een potje online gamen. Je doet het af en toe eens voor de fun en je bent dus niet echt goed in het spel dat je speelt. Je speelt nog geen 2 minuten en ze roepen het je al weer achterna: "Go away noob", "shut up noob", ... . Je kent het vast wel als je eens online gespeelt hebt. Wat willen ze hier nu mee zeggen ?

Waar slaagt dat woord nu op?

Waar slaagt het woord noob nou in vredesnaam op ?
Als je even een Nederlands woordenboek bij je neemt en kijkt of het woord noob er in staat zul je dit waarschijnlijk niet terug vinden. Welke taal is dit woord dan? Als je de betekenis van het woord wil vinden heb je misschien kans om het terug te vinden in een Engels woorden boek, want het woord noob vind zijn oorsprong in het Engels. Je hebt het woord gevonden in het Engels woordenboek en je leest wat erbij staat. Je word door verwezen naar het woord newbie. Het woord newbie is Engels voor "beginner"/"nieuweling".  Je denkt nu van waarom kunnen ze niet gewoon newbie zeggen i.p.v. noob? Dat zou tenminste een stuk gemakkelijker zijn om het van de eerste keer te verstaan.


Van newbie naar noob
waarom niet gewoon newbie i.p.v. noob? De twee voornaamste redenen hiervan zijn met de tijd gekomen in het gamewereldje. De eerst verandering was van newbie naar newb. De tweede verandering was van newb naar noob.
 1. Van newbie naar newb
  Deze verandering komt doordat het online gamen sneller en sneller begon te worden. Je mocht geen tijd verliezen wou je winnen en toch moest je communiceren om te winnen dus was het afkorten van woorden de ideale oplossing. Newb heb je sneller getypt dan newbie. Je denkt nu van laat me niet lachen het zijn maar 2 letters verschil. Op die tijd kan het nu niet aankomen? In het gamewereldje is elk honderste van een seconde cruciaal voor een match.
 2. Van newb naar noob
  Naarmate de tijd vorderde werd de technology beter. Het online gamen ging nu sneller dan ooit. Kunnen we het woord newb nu nog korter maken? Dit was niet echt een optie. Het begon toen allemaal bij 1 iemand die noob zei i.p.v. newb. Je denk nu waarom noob en niet naab of nuub? Als je tegen een speler van hoog niveau speelt zul je zien dat hij altijd noob zal zeggen en nooit naab of nuub. Op een lager niveau kan je naab of nuub wel eens tegenkomen. Dit komt omdat op hoog niveau de tijd te belangrijk is om te verspillen. Noob,newb en naab tellen toch beiden 4 letters ? Ja maar als we eens even naar ons toetsenbord kijken zullen we zien dat de letters "n","e","w" en "b" verspreid zijn over heel het toetsenbord. Voor het blindelings typen heb je dus 3 vingers nodig en 2 handen om het woord newb te typen. Als we nu naar het woord noob kijken dan zien we dat je de letters "n","o","o" en "b" allemaal met dezelfde hand typt en je hebt er maar 2 vinger voor nodig. Je lacht je vast een breuk nu. Maar deze tijd is echt zeer belangrijk. Je kijkt nu nog eens naar je toetsenbord en je zegt van ze zijn dom want de letter van nuub type je ook met 1 hand en je hebt er maar 1 vinger voor nodig. Het is niet dom ! Het duurt iets langer om nuub te typen dan noob omdat je je vinger "ver" moet verplaatsen en dus tijd verliest. Bij noob kun je twee vingers goed samen laten werken en veel sneller typen. Maar we moeten toegeven het tijdverschil tussen noob en nuub is zo belachelijk klein dat het eigenlijk niet uitmaakt dus pakte ze gewoon het geen wat het beste klonk en uit te spreken was.
  Zo is het dus noob geworden
Ik speel al jaren en ze zeggen nog steeds noob?
Als we de oorsprong van het woord noob vertalen krijgen we "beginner"/"nieuweling", maar ben je nog steeds een "beginner"/"nieuweling" na jaren spelen? Het antwoord op deze vraag is nee. Ze roepen geen noob naar je omdat je een "beginner"/"nieuweling". Huh?  Je denkt nu van waar slaagt dit nu op ? Ze veranderen heel de bouw van het woord waar het oorspronkelijk van komt en dan gebruiken ze het nog ineens correct. Het woord noob is een het woord newbie waarin een betekenis verschuiving is gebeurt. (de vroegere hoofd betekenis word achtergrond betekenis en vice versa)
In de gewone wereld word bij het woord newb de nadruk gelegd op het nieuw zijn in iets, wat als gevolg heeft dat je er niet goed in bent maar dit leer je na een tijdje.
In het gamewereldje word de nadruk gelegd op het niet goed kunnen van iets. Waarom zeggen ze niet gewoon : "je bent slecht" ?
Je denkt vast van ja hier is hij weer met zijn gezeur over de tijd die belangrijk is. Voor 1 keer kunnen we het nu eens niet op de tijd steken. Nu moeten we het op de ongeduldige mensen steken. Vroeger toon het woord noob er net was was het nog geen scheldwoord wat het tegenwoordig wel is. Toen noemde ze je gewoon noob omdat ze wisten dat je een beginner was. Als je in een team speelt is het irritant als je een noob in je team hebt omdat deze je kans op winnen drastisch verkleint maar het werd geaccepteerd en ze probeerde toen de noobs beter te maken door ze overal bij te betrekken. Maar sommige goede gamers gingen het verzieken voor de anderen door mensen te irriteren met opzettelijk zich als een noob te gedragen en er dus voor te zorgen dat hun team verliesde. Ze kregen dezelfde naam opgeplakt als de beginners alleen waren ze dit eigenlijk niet.
Je denkt nu van een goede gamer wil toch altijd winnen? Wat is het nut dat hij zo doet?
De servers waarop je speelt zijn vaak in het bezit van een clan, maar de clan leden/leiders zijn bijlange na niet altijd online. Als goede speler zit je vaak in een clan maar het was moeilijk die te vinden op het internet.
Daarom zochte ze in servers maar ze waren niet geduldig genoeg om lang te  wachten tot de juist persoon online kwam dus irriteerde ze iedereen in de server om te kunnen lachen als "tijdverdrijf" en om ervoor te zorgen dat er snel een clan lid of leader online kwam om te kijken wat er aan de hand was. Wanneer er dan iemand van een clan online kwam begonnen ze ineens zeer goed te spelen om indruk te maken en werden zo dus uitgenodig om een clan te joinen.
Als iedereen over je klaagt dan laten ze je toch niet toe tot een clan ?
De speler die zich als een noob gedraagde draaide toen heel het verhaal om. Hij vertelde aan de clan dat de andere spelers niet tegen hun verlies konden en daarom zo'n leugen verzonnen. Dit was in die tijd aanneemlijker. Het huidige "noob"
Het begon bij een paar spelers die dit deden, na een tijdje deden al de goede spelers dit die een  clan zochten en men begon het door te krijgen. Maarja hoe noem je zo iemand? Een fake noob ? Neen dit is veel te lang op te typen. Ze bleven hen gewoon noob noemen. Het woord noob was niet meer het woord dat er alleen op wijsde dat je nieuw in het spel was maar het woord noob werd een veelgebruikt scheldwoord. Tot op de dag van vandaag is het woord noob in de gamewereld nog steeds een scheldwoord. Voor de mensen die eigenlijk een noob zijn volgens de vroegere betekenis is er nooit een ander woord gekomen. Hun word ook noob toegeschreeuwd. Geen noob meer toegeroepen krijgen ?
Dus als je je nog een verveelt en je speelt online een spel:

 • Als je het spel nog maar pas speelt en ze noemen je noob trek je er dan niets van aan en speel gewoon verder. Denk gewoon aan het feit dat zij ook zo geweest zijn. Of je kan ook een server pakken waar een lager niveau speelt.
 • Als je het spel al lang speelt en je word nog steeds noob toegeroepen dan kan het liggen aan het feit dat je niet veel speelt en je niveau maar matig is. Wil je in dat geval niet constant uitgescholden worden dan kan je beter naar een server gaan waar een lager niveau zit te spelen.
 • Als je al een paar jaar speelt en zeer veel op het spel speelt en ze roepen je nog noob na dan moet je een na gaan denken of je het niet verdiend of moet je toch ook maar een niveau lager spelen wil je wat van je imago overhouden in de gamewereld.

Reacties op dit artikel
Mcr, 2010-01-12
( -1 )

Dit is een dom artikel vol gezeik, hoe oud ben je? 13?
Metalhead, 2010-04-20
( +1 )

Ik las alleen betekenis en het begin maar wel thnx
Thijs, 2010-05-02
( +1 )

Dit is wel een goede informatie site
ik vind dat hij/zij/u een 10 verdiend
Nub2033, 2011-03-18
( 0 )

Nub
Dutchpyro1, 2012-12-11
( 0 )

Helemaal mee eens,jaren lang owner geweest met het spel ET  dus de begin tijd van online gamen mee gemaakt .In den beginnen was het woord noob…… echt iemand die geen skills had!Daarna gestart met mw2,bo,mw3 en bo2 xD Ik heb een hele hoge rank in mw3 en speel heel graag met mp7 omdat ik houw van zeer snel spelen Ik maak geen gebruik van hacks….. dat zijn gewoon een stelletje idioten die een spel verzieken,maar dit even ter zijden.MP7 wordt gezien in de ogen van gamers als NOOB?????????????????? En, you dont have skills??????????? Met 1100 uur mw3 spelen ben ik noob en heb geen skills? Wat zijn we toch een stel idioten , die alles en iedereen na praat en niet weet waar hij over praat . NOOB en SKILLS zijn de woorden die iedereen tegenwoordig gebruikt in game en staan gelijk aan elkaar. Ik vraag altijd in game wat ze bedoelen met het woord “noob en skills”  Een enkeling die het echt kan uitleggen, en dat is best triest. Good luck to you all in game (Y)
DUTCHPYRO1
PSls, dont call me a noob....... and you dont have skills
11-12-2012 good luck all
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl