X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Hobby en vrije tijd" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Salsa, een werelddans?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Devika25 Devika25 Auteur op infoyo sinds
15 September 2008


Bekijk het profiel van Devika25
Datum: 19-09-2008
Auteur: Devika25
Passion for DancingAls klein meisje hield ik al heel erg van dansen en heb hierdoor dan ook van alles uitgeprobeerd. Ik begon eerst met jazzballet en daarna jarenlang funky dance en uiteindelijk ging ik de bekende streetdance beoefenen. Met een groepje van 4 meiden hadden we maandelijk een aantal optredens. Bij evenementen van bedrijven, een optreden in een discotheek of met een festival! Totdat de groep uiteen viel. Het dansen stopte meteen. .

Salsa liefhebbers en een verslaving

En dan?

Toch gebeurd er iets. Na een aantal jaar begint het gevoel toch weer te kriebelen om maar enige vorm van dansen te beoefenen. Doordat ik geen goede dansschool kon vinden om mijn passie voor streetdance voort te zetten ben ik op zoek gegaan naar andere vormen van bewegelijke uitingen.

Doordat ik in de tussentijd ook naar een grote stad verhuisd was kreeg ik te maken met allerlei andere culturen en muziek. De salsa muziek klonk heerlijk in mijn oren. UIt nieuwsgierigheid vroeg ik me steeds af: Hoe dans je de salsa? De enige manier om daarachter te komen is om mee te gaan doen met een salsales. Dat heb ik dus ook gedaan en was gelijk verkocht. De muziek, de ritme, het sensuele en de vormen van de dans.  

Salsa is mijn nieuwe passie.

Om jullie toch een beetje het gevoel mee te geven van wat ik voel en wat salsa dansen nu precies heb ik een korte uitleg en beschrijving. Ik hoop dat jullie na mijn verhaal ook zo nieuwsgierig worden om eens heerlijk te gaan dansen

Wat is salsa?
Salsa is een Spaanse woord dat ‘saus’ betekent. En dit is de beste omschrijving voor de muziek: de versnelde Cubaanse son op de eerste tel van de muziek, gemengd met Latin Jazz, Afro Cubaanse percussie en elementen uit andere muziekstromingen met de witte clave als basisritme.

Salsa als muziek is aan het begin van de jaren 70 ontstaan in New York (V.S.). De basis van deze muzieksoort, de son, komt uit Cuba. Het eiland Puerto Rico heeft ook een grote bijdrage geleverd aan het ontstaan en de ontwikkeling van salsa muziek.

Dansers beginnen op de eerste tel van de muziek te dansen.
De leiders beginnen met de linkervoet te stappen en de volgers doen hetzelfde met hun rechtervoet.
Beide danspartners nemen een rust op de 4de en op de 8ste tel van de muziek.
Salsa is een muziek en een dans die je qua gevoel direct in tropische sferen brengt. En veel salsa dansers zijn van mening dat salsa een verslavende werking heeft.

Salsa is ook een ‘paraplu’ naam voor muziek die afkomstig is uit de Latijns Amerikaanse landen en de Spaans sprekende eilanden in de Caribische Zee.
Onder Salsa vallen muzieksoorten zoals Merengue, Bachata, Cumbia, Son montuno, Boogaloo, Mambo, Cubaanse Rumba, Cha-cha-cha, Bomba, Plena.

Salsa muziek is in de 80er jaren door de Antilliaanse en Cubaanse immigranten naar Nederland en de rest van Europa gebracht. Dit muzieksoort zit diep verankerd in het leven van veel latino’s. Tegenwoordig zijn er honderden Amsterdammers en tienduizenden Nederlanders die hun eerste salsa danspassen hebben geleerd.

En nog een aantal websites:
http://www.salsa.nl/

Veel dansplezier!


Reacties op dit artikel
Henny, 2008-10-09
( 0 )

Hier ook een salsera.. Salsa is topsport. veel mensen hebben niet in de gaten hoeveel conditie je moet hebben of het goed t ekunnen uitoefenen. De "salsascene" is zeer respectvol. mensen zijn niet dronken (want dan kan je neit dansen) Als vrouw word je egevraagd en ook weer teruggebracht naar de kant van de dansloer. Het draait om het dansen.. het gaat niet zoals ik veel kroegen of disco's om het versieren.

Als ik uitga (ik ben 28) dans ik met mannen van 18-80jr. het gaat om het dansen.. Dat is de passie... dat is de verslaving...
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl