X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Hobby en vrije tijd" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Van het bloempje en het bijtje

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Rolanne Rolanne Auteur op infoyo sinds
03 November 2008


Bekijk het profiel van Rolanne
Datum: 25-07-2011
Auteur: Rolanne
Bijen zijn heuse snoepers, daarom vliegen ze van bloem naar bloem. Zoem zoem. Het geeft ook zoveel moois in de natuur, waarom zou je je beperken tot monogamie.

Vlinders hebben het makkelijker dan bijen. Ze hebben een hele lange tong.

Vanwege die lekker lange tong hoeven ze niet helemaal diep in de bloemkelk te kruipen. Lengte is dus belangrijk. Elke bloem heeft sap waar zowel vlinders als bijen dol op zijn, de nectar, om daar bij te kunnen komen moet de bij de stamper van de bloem passeren en de meeldraden.Bijen eten trouwens ook stuifmeel. Niet zo veel en niet zo graag als necktar, mar het maakt deel uit van wat ze tot zich nemen. Ze laten zich niet alleen maar bepoeieren daar dat allergene poeder. Enfin, bijen vormen een schakel in de bevruchting. Die bestuiving is heel belangrijk. Als die niet plaats zou vinden zouden planten uitsterven, en op den duur ook de mensen. Over het algemeen is de bij veel beroemder vanwege de honingmakerij. Maar dat kunnen helemaal niet alle bijensoorten van die 20.000 soorten die er bestaan. De honingbij en nog een paar soorten, die wij met het lekenoog niet zomaar uit elkaar kunnen houden, kunnen necktar omzetten in die zoete stroperige stof die wij graag eten.

Bijen komen daar voor waar tweezaadlobbige planten groeien. Dat is in de praktijk overal ter wereld behalve in antarctica. Volgens biologen is hun gedrag vooral tropisch. Een hommel is ook een bij. Een bij maar dan wel eentje met een dikkere jas. Door deze langere haren kan hij nog iets koelere streken leven dan die bijen die wij bijen noemen. 

Bijen zijn groepsdieren. Zo'n groep noemen we geen kudde maar een volk. Een bijenvolk heeft 1 koningin, ontzettend veel werksters, en een korte periode een handje vol darren. Darren zijn mannetjesbijen waarmee de koniging meermaals hoog in de lucht paart, daarna kan ze er weer een tijdje tegen, Als de koningin eenmal bevrucht is zijn de darren overbodig geworden,en  kunnen ze afsterven.

Als een bij je steekt doet dat behoorlijk pijn. Maar voor de bij is het nog veel erger. Ze is haar angel kwijt en zal sterven. Ze steekt dan ook niet zo gauw. Als je ze met rust laat doen ze je niks. Je kunt natuurlijk pech hebben, als een bij bv je blouse in vliegt, kan ze in paniek raken en gaan steken.

Antartica is het enige continent waar bijen niet voorkomen

Antartica is het enige continent waar bijen niet voorkomen

Tenzij je de hommel onder de bijen rekent. Hommels zijn bijen met een dikker vachtje.(?) De hommel leeft ook in gebieden waar het voor de bij te koud is.


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl