X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Hobby en vrije tijd" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Ketting mails

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Vivalaglenda Vivalaglenda Auteur op infoyo sinds
01 Juli 2009


Bekijk het profiel van Vivalaglenda
Datum: 09-07-2009
Auteur: Vivalaglenda
Ketting mails, wie kent ze niet? Maar wat onschuldig lijkt kan verstrekkende gevolgen hebben of op zijn minst een heleboel mensen flink irriteren. De belangrijkste soorten ketting mails op een rijtje:

"als je dit naar 10 vrienden doorstuurt zal je gelukkig worden" Dit zijn de typische mails van kleine meisjes, compleet met spelfouten, smilies en enorm veel uitroeptekens en onnodige onzin. Erger wordt het nog als ze beweren dat je een grote pukkel op je neus krijgt of de ware liefde niet zult vinden als je het níet doorstuurt.

Nou is het mooi om te zien hoeveel mensen hier heil in zien. Van alle kanten krijg je zulke mail binnen, van mensen van wie je echt niet zou verwachten dat ze dit serieus zouden nemen. Denken dat je gelukkig wordt of de ware liefde zult vinden als je een e-mail naar tien mensen doorstuurt. Een heerlijke, eenvoudige gedachte. Ging het maar zo makkelijk, denk ik dan, maar misschien is dit wel dé manier van denken? Jammer is dat bijna niemand om de privacy van hun zogenaamde vrienden denkt door de email adressen in de BCC te zetten.. Als je je afvraagt hoe sommige bedrijven aan jouw e-mail adres komen voor hun nieuwsbrieven dan is dit een heel goed voorbeeld daarvan!

"stuur dit door naar je vrienden en bezorg ze een leuke dag" Hier heb ik nog het meeste respect voor. Opgevuld met mopjes, leuke plaatjes of grappige teksten is de enige bedoeling van deze mail om de lezer blij te maken. Soms zetten ze je zelfs aan tot denken met de prachtigste gedichten of maken ze je bewust van bijvoorbeeld borstkanker. Niets mis met deze mails. Eerlijk gezegd gooi ik deze net zo snel de prullenbak in, maar dat is een keuze.

"mijn/zijn/een kind uit Uzbekistan is ernstig ziek en er is geen geld om het te opereren. Google/Mac/Microsoft heeft gezegd voor alle doorgezonden mails geld te geven..." Even serieus, ik zou een poll willen starten om er achter te komen wie hier in trapt. Ten eerste zou Google/Mac/Microsoft hier echt wel mee in het nieuws gaan en zou het in ieder geval 1 keer in een mensenleven in het nieuws gekomen zijn dat deze actie loopt. Daarbij: Hoeveel geld denk je dat het zo'n bedrijf kost om al die mailtjes te traceren en uit te filteren welke dubbel gestuurd zijn? Geloof me, veel meer dan de operatie van het zogenaamde slachtoffer.

Er is geen slachtoffer, echt niet! Studenten die zich vervelen of een experiment willen doen om er achter te koen hoe lang het duurt voordat zo'n mail bij ze terug komt versturen zulke onzin. Niet één van deze mails is echt! Zoek de betreffende slachtoffer maar eens op via Google, niet te vinden.. En als zo'n gast zo'n grootschaalse actie op internet start, zou hij toch ook echt wel een website ernaar vernoemen!

En de ergste, deze kreeg ik vandaag binnen:
"Let op! Er zijn gevaarlijke snoepjes gevonden die op schoolpleinen worden uitgedeeld! Er zijn kinderen ziek van geworden en zelfs doden". Kom op! Dit zou toch direct in het nieuws komen? Of in ieder geval bij Hart in het land of hoe het heet. Allemaal onzin en niet waar. Pertinente leugens en nog een grove leugen ook als je het mij vraagt. Mensen schrikken zich kapot, houden hun kinderen misschien wel binnen en sturen dit naar iedereen door die ze kennen om zo nog meer mensen onnodig ongerust te maken. Nooit doen!

Net als die waarschuwingen over ernstige virussen in je email! Kijk even op google of een andere zoekmachine of er iets over te vinden is. Is dat niet het geval: Onzin! Niet waar! Niets aan de hand!

Geloof natuurlijk wat je wilt geloven, maar hopelijk heb ik je ogen kunnen openen. In ieder geval hoop ik dat het duidelijk is dat je mij zulke mailtjes niet hoeft te sturen: Ze gaan ongelezen het prullebakje in.

Reacties op dit artikel
Tilo, 2009-07-09
( 0 )

Leuk artikel. Ik geloofde het in het begin ook, maar ben er al gauw meegestopt.
Whunter, 2010-02-16
( 0 )

Ik deed het eerst ook, ik ben blij dat ik het nu niet meer doe! Meestal stuur ik zo'n kettingmail terug naar de persoon waar ik hem van heb gekregen!
Richard, 2010-05-07
( 0 )

Ik heb het ook gehad met al die kettingmails!
Vanaf nu zend ik ze terug en plaats er een link naar bovenstaand bericht bij.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl