X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Hobby en vrije tijd" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Kampioen van Nederland

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van beanbag beanbag Auteur op infoyo sinds
11 Augustus 2008


Bekijk het profiel van beanbag
Datum: 29-12-2008
Auteur: Beanbag
Ieder jaar herhaalt de geschiedenis zichzelf. Van Gaal doceert dat AZ kampioen wordt. Datzelfde eisen de supporters van Ajax. De aanhang van Feijenoord wil dat hun club het wordt. En de media vallen PSV aan als zij het niet worden. Terwijl FC Twente droomt dat het hen gaat lukken. Nederland kan dus weer gerust adem halen. De voetbalcompetitie is zoals het hoort van start gegaan.

Iedere week weten we via de media dat het niet goed gaat met Stevens en PSV. Elke maandag tot en met zaterdag kunnen we horen en lezen dat Verbeek Feijenoord niet goed genoeg traint. Van Basten krijgt nog, waarom eigenlijk?, enig respijt en van Gaal heeft het voor zichzelf verbruid. Als FC Groningen of NAC de ranglijst aanvoeren worden er grote woorden gesproken en geschreven. Terwijl zij zelf, gelukkig, met beide benen op de grond blijven staan.
Voetbal, de meest overtrokken sport op deze aardkloot. Tegelijkertijd een van de grootste entertainmentindustrieŽn. Miljarden gaan er in om. Voor honderden miljoenen staan de clubs in het rood en niemand deert het werkelijk. Iedere andere bedrijfstak zou allang het loodje gelegd hebben.
Geld is de toverformule voor voetbal. Als je maar met de tientallen miljoenen kunt smijten dan ben je wat. Voor 62 miljoen mocht je Zidane kopen. Ja, een wereldvoetballer, maar 62 miljoen? Hoeveel mensen zouden voor dat bedrag een jaar lang menswaardig kunnen leven? Hoeveel arme sloebers betalen iedere week een fors deel van hun vaak laag inkomen om de wedstrijden te zien waar deze dure parels aan deelnemen?
Het wordt steeds gekker. Een voetballer, die per seizoen drie passes bij zijn collega krijgt en een keer op doel kan schieten is al miljoenen waard. Zelf verklaard deze heer dan ook nog dat alles hem tegen zit en dat de club hem tegenwerkt, waardoor hij dus niet echt tot zijn recht kan komen. Bij een nieuwe club zal dat anders worden, wacht maar. Helaas is de waarheid dat het daar vaak niet veel beter is, maar ja hoop doet leven. Hoe komt het toch dat er mensen zijn die niet kunnen begrijpen dat niet iedereen elk jaar kampioen kan worden? Dat clubs soms door een terugval heen moeten? Dat het kopen van spelers geen garantie voor succes is? Dat voetbal leuk kan zijn als we maar met de voeten op aarde blijven en niet de sterren van de hemel willen plukken.
Geef mensen eens een kans hun werk te doen. Als voorbeeld Verbeek. Hij bleek voor Heerenveen een gouden greep. Om die reden wilde Feijenoord hem per sť hebben. Nu het met een middelmatig elftal niet lukt om de lijst aan te voeren is het zijn schuld. Plus, uiteraard, het management, want die hebben niet genoeg geld uitgegeven om een fatsoenlijk elftal bijeen te kopen. Alsof dat mogelijk zou zijn.
Waarom kan men niet gewoon de nieuwe trainer en zijn elftal de kans gunnen de samenwerking te laten ontstaan, de groep te laten groeien en wie weet in 2009-2010 weer aan de top mee te draaien? Waarom moet iedereen direct kampioen worden? Waarom beseft men niet dat Stevens geen tovenaar is, die als vanzelfsprekend PSV wel weer naar de titel leidt? Want als dat zo is, waarom moet men dan Stevens als trainer? Dan kan Pietersen van om de hoek het toch ook?  Waarop baseert men dat van Basten als trainer Ajax naar oude hoogten doet stijgen?
Even dimmen graag, zodat voetbal weer wordt wat het is. Een leuk kijkspel waar de ene ploeg wint en de andere verliest. De voorspelbare landskampioen is vervelend. Kijk maar in Engeland of Spanje, waar de competitie niet van belang is, maar alleen de uitslag van de 2 topclubs geldt. Is dat wat we voor Nederland willen: de uitslag weten van de wedstrijden van PSV, Ajax of Feijenoord? Laat dan AZ maar kampioen worden, want dan is er tenminste nog enige verrassing in de competitie, die zo saai is geworden dat kijken niet meer loont.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl