X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Hobby en vrije tijd" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Verslag van een bedevaart naar Compostela

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van knuffelbeer01 knuffelbeer01 Auteur op infoyo sinds
25 Januari 2011


Bekijk het profiel van knuffelbeer01
Datum: 05-02-2011
In 2008 ben ik op bedevaart naar Compostela gegaan hier kan je er alles over lezen, de voorbereidingen en de bedevaart zelf.

Bedevaart naar Compostela

Gisterenavond heb ik samen met mijn gezin en familie een klein afscheid feestje gehad, mijn vrouw en dochters hadden de familie uitgenodigd om nog samen iets te drinken en kleins te eten maar daar hadden mijn jongste zuster Rita en mijn moeder een andere mening blijkbaar overgehad want die kwamen hier aan met een heleboel Italiaanse hapjes en daar had mijn dochter Anita dan nog van uit de winkel een hoop broodjes met beleg mee dus de avond kon niet meer stuk. De hapjes en broodjes met het nodige bier en wijn zorgde dat het al vlug laat werd en met spijt in het hart werd er dan ook afscheid genomen met de nodige gelukwensen en aanmaningen tot voorzichtigheid.

De eerste dag

Ik had niet al tegoed geslapen en was dan rond 6.00 uur al klaar wakker het uur van vertrek kwam dan ook heel dicht bij en ik keek nog eens na of ik alles bij had. Lieve had nog een stevig ontbijt voor me gemaakt en de boterhammen voor Herman en mij voor onderweg. Om 8.00 uur stipt zoals afgesproken was Herman er en en zijn vertrouwde Teut Teut van de auto voor de deur deed me nog nerveuzer worden. Alles werd in de auto geladen en er werd afscheid genomen van mijn gezin die wenste me nog een goede pelgrimstocht met de nodige tranen in hun ogen vertrok ik na nog een laatste kusjes en knuffel aan de voordeur konden aan de autorit van 804 km beginnen richting Les Sables d' Olonne. Het weer viel reuze mee en met een chauffeur als Herman kan je dag niet stuk hij weet een heleboel over Frankrijk, hij kent bijna alle Departementen van dat land. Zo komen we voor Parijs, de zon komt er af en toe al eens door en het is niet al te druk op de weg zodat de rit goed opschiet.
Herman is een voorbeeldig chauffeur en ik leer veel van hem vooral de wijnstreken kent hij binnenste buiten en met zo iemand meerijden is een echt plezier en ben je 800 km ver voor je het weet.
Zo kom ik ook rond 17.30 uur aan in Les Sables d' Olonne zonder me één minuut te vervelen. Herman zijn vriendin Claudine staat ons op te wachten en het weerzien is hartelijk het was dan ook een tijdje geleden dat ik haar nog gezien had. Na een lekkere koele Leffe en de nodige verhalen over het thuisfront en de rit zijn Herman en ik een 5 km gaan wandelen om onze benen te strekken en zo kon ik wat los wandelen op het prachtige strand van Les Sables d' Olonne. Als we terug bij Claudine aankomen heeft ze voor ons een lekkere maaltijd bereid en wie Claudine kent weet dat het lekker is en er zeker genoeg is van alles. Na het eten ben ik me een douche gaan nemen en na het afzakkertje ben ik heel vroeg gaan slapen want morgen zou het nog een vermoeiende dag worden.

Reacties op dit artikel
Elly schrama, 2011-07-30
( +1 )

Hallo. Ik zie bij toeval je verhaal.Ik zie geen datum.Is dit verhaal recent? Ik ken deze bedevaart plaats niet en ben benieuwd naar het verhaal van jou en wat er daar in de bedevaartplaats heeft plaatsgevonden , welke verschijning?
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl