X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Hobby en vrije tijd" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Postzegelverzameling

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Berto Berto Auteur op infoyo sinds
18 November 2009


Bekijk het profiel van Berto
Datum: 22-09-2010
Auteur: Berto
Miljoenen mensen wereldwijd sparen postzegels. De echte filatelist is altijd druk in de weer om de nieuwste postzegels van TNT Post (voorheen PTT Post) te kunnen bemachtigen. Zo nu en dan†worden er ook weer nieuwe postzegels uitgebracht dus is de collectie eigenlijk nooit compleet te noemen. Een manier om snel aan postzegels te komen is een postzegelmapje van een bepaald onderwerp kopen in een postzegelwinkel of een andere winkel. Als u een andere filatelist kent kunt u hiermee natuurlijk ook postzegels gaan ruilen.

Postzegelweetjes

Postzegelweetjes Iedereen ontvangt weleens post in zijn of haar brievenbus waar zo nu en dan ook een postzegel op zit. Deze postzegel kan er natuurlijk worden afgeweekt. Dat moet natuurlijk dan wel met beleid gebeuren. De wat gevorderde postzegelverzamelaar zal vast zo nu en dan een postzegelmarkt bezoeken. Op deze manier kan er op een gerichte manier worden gezocht naar net die ene ontbrekende postzegel. Er zijn filatelisten die Nederlandse postzegels sparen of van Europese landen of zelfs wereldwijd maar er kan natuurlijk ook per thema worden verzameld. Er zijn bijvoorbeeld verzamelaars die postzegels met bloemen of met auto's of staatshoofden sparen.
Deze hobby kan een leven lang duren maar kan ook afgelopen zijn na een bepaalde tijd bijvoorbeeld als er een relatie wordt aangegaan of als er gewoon geen tijd meer kan worden vrijgemaakt. Wellicht zijn er postzegelalbums vol gespaard met de mooiste postzegels. Iedere postzegelverzamelaar heeft er plezier in (gehad) om postzegels te verzamelen. Vindt u deze hobby nu niet meer zo leuk dan kunt u de postzegelalbums altijd nog gaan verkopen. Uw postzegels vallen vast weer in de smaak van een andere liefhebber.
De waarde van de postzegels bestaat uit de gebruikswaarde en de verzamelwaarde. De gebruikswaarde is het bedrag wat op de postzegel staat. De postzegel verliest zijn gebruikswaarde als de postzegel eenmaal is afgestempeld. Ook is de verzamelwaarde dan lager geworden tenzij er een zeldzame stempel op is gestempeld of als de postzegel is gestempeld in een zeldzaam kantoor. De verzamelwaarde is natuurlijk afhankelijk van vraag en aanbod.
Een zeldzame postzegel is vanzelfsprekend veel meer waard dan een postzegel die in een grote oplage is gedrukt. Vooral de postzegels van na 1960 zijn maar weinig waard omdat deze allemaal in een grote oplage worden gedrukt. De oude postzegels hebben daarentegen echte verzamelwaarde al hangt dat natuurlijk ook wel af van de staat van de postzegel. Als er maar een tandje ontbreekt van de postzegel dan drukt dat de waarde al enorm. Ook mag de postzegel geen scheurtjes bevatten, de postzegel mag niet verdund zijn en de gom van de achterkant van de postzegel dient nog aanwezig te zijn.
Een postzegelverzamelaar gaat dus met zorg om met zijn postzegels en doet ze vanzelfsprekend in een postzegelalbum. Worden de postzegels goed bewaard in een geschikte omgeving dan treedt er bovendien minder snel papierschimmel op want dit heeft natuurlijk ook een negatief effect op de waarde ervan.

Reacties op dit artikel
Marcus, 2010-11-20
( 0 )

Promotie mijn nieuw website
http://maluku-collection.nl
Groetjes Marcus
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl