X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Hobby en vrije tijd" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Hoe maak je de beste (digitale) foto's deel 3?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Patricki Patricki Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Patricki
Datum: 09-02-2009
Auteur: Patricki
Dit is alweer deel 3 van de fotografiecursus "Hoe maak je de beste (digitale) fotos. In dit deel gaan we in op het fotograferen in barre omstandigheden.

Wat kun je zoal lezen in dit artikel?

Je kunt hierbij denken aan het fotograferen vooral buitenshuis. Het is niet zomaar fotograferen. Het is fotograferen in de sneeuw, in de regen, in de storm, en op dagen wanneer er veel wind is. Ook gaan we in op juist de mooie dagen. De dagen met een strakke blauwe lucht en een mooie heldere zon kunnen ook voor problemen zorgen.

Dit artikel laat zien hoe je het beste kunt fotograferen in alle omstandigheden, zowel in hindelijke situaties als normale situaties.
Veel plezier met het volgen van dit deel van de fotografiecursus.

Fotograferen in de sneeuw

Als je een mooie foto wilt maken in de sneeuw, dan is het resultaat niet altijd goed. Foto's zijn onduidelijk, schemerig, de kleuren zijn niet goed en de sneeuw is vooral niet echt wit. Dit is jammer. Ook is er een grote kans op slechte weersomstandigheden. Je moet er niet aan denken dat je camera nat wordt door sneeuw of een sneeuwbui.

Je kunt slim zijn en je camera beschermen tegen nattigheid door hem af te dekken met een plastic zak. Neem nou bijvoorbeeld een plastic broodhamzak of een plastic draagtas van een supermarkt. Je moet ervoor zorgen dat je hem goed afplakt. Maar kan je dan wel iets zien door de plastic zak heen? Nee. Je moet de plastic zak er ook niet helemaal overheen doen. Zorg ervoor dat de lens en de flitser niet belemmerd worden door de plastic zak. Je kunt dus wel mooie foto's maken nu. Maar ja het kan altijd voorkomen dat de camera nat wordt, omdat de nattigheid door de kleine openingen van de zak gaan, je hebt ze immers toch niet bedekt!

Hiervoor bestaat ook een oplossing. Gebruik de camera niet in deze omstandigheden! Maar ook dit is jammer...
Om je toch gelukkig te maken, hebben we nog een verassing. Er bestaat een mogelijkheid om toch te fotograferen in de sneeuw. Er kan zelfs sneeuw over de camera worden gegooid, de camera zal het blijven doen! We hebben het hier over de speciale professionele camera's. Deze speciale camera's hebben een goede en massieve behuizing, die waterdicht is. Helaas zijn er een aantal nadelen. Deze camera's kunnen groot zijn, zwaar zijn en ze zijn vaak erg duur.

Fotograferen in de regen

Fotograferen in de regen brengt ook nattigheid met zich mee. Je kunt dit fotograferen in de regen dan ook het beste niet doen. Maar voor de personen die dit echt willen zijn hier een aantal ideeŽn en tips om toch te fotograferen in de regen.

Als eerste tip kun je onder een paraplu gaan zitten. Je maakt dan foto's van onder de paraplu vandaan.

Een andere tip is om de camera te beschermen tegen nattigheid. Zoals je kunt lezen bij Fotograferen in de sneeuw, kun je de camera bijvoorbeeld afdekken met een plastic zak. Ook kun je de camera vervangen door een echte professionele camera met een goede waterdichte behuizing.

Wat je ook kunt doen is om te fotograferen vanuit je huis, bijvoorbeeld uit een raam. Verder kun je in een auto gaan zitten.
Bij motregen kun je zonder bescherming fotograferen, maar het is niet aan te raden. Camera's zijn erg gevoelig en kunnen zeker niet tegen vochtigheid.

Fotograferen in de storm

Fotograferen in de storm kan gevaarlijk zijn. Daarom moet je altijd eerst kiezen voor je eigen veiligheid en de veiligheid van anderen en dan pas voor de veiligheid en het behoud van je camera. Je moet er eerst voor zorgen dat je camera goed vaststaat. Dit kun je doen met een statief. Er bestaan extra zware statieven die je met bepaalde contragewichten kunt vastzetten aan de grond. Je kunt ook een soort scheerlijnen gebruiken (die je ook bij een tent gebruikt om hem vast te zetten).

De taak ligt ook bij je zelf. Jijzelf moet de camera goed vasthouden. Misschien kun je op beschutte plekken zitten en vanaf daar fotograferen. Je kunt het ook niet doen.

Fotograferen in de (felle) zon

Ook de mooie dagen kunnen hinderen bij het fotograferen. Vaak hebben fotografen last van de felle zon. Als je recht in de zon met je camera kijkt, wordt het een lelijke foto. De felle zon beschadigt immers ook je camera.

Er is vaak kans op overbelichting. Om de kans op overbelichting te voorkomen kun je een diafragma gebruiken. Op moderne digitale camera's wordt dit automatisch geregeld. Verder heb je speciale kappen die je over de lens kan zetten. Je kunt er ook voor kiezen om vanuit de schaduw te fotograferen. Bij het fotograferen in de zon is het een aanrader om een goede plek te zoeken. De grootste tip is om nooit tegen de zon in te fotograferen.

Reacties op dit artikel
Nelly van de voort, 2009-03-02
( 0 )

Mijn foto's zijn te fel van kleur, blauw en geel overheersen, wat kan ik hier aan doen.
Graag een reakte hierop.

Ik heb ze bij de Hema af laten drukken en als service drukken ze de foto's nogmaals af.
Zijn de kleuren dan wel goed?
Patricki (schrijver van d, 2009-03-02
( +1 )

Hier is sprake van overbelichting. Soms komt het voor dat bepaalde kleuren te veel overheersen, er kan dan geen belans worden gevonden. Er zijn een aantal mogelijkheden. Het kan liggen aan je type fotocamera. Of het ligt aan de afdrukkwaliteit van de foto's van de Hema. Helaas is de enige mogelijkheid om je foto's weg te gooien. Misschien kun je ze bewerken met speciale software. Heb je wel gelet op de witbalans van de foto's en heb je niet te veel in het felle licht gefotografeerd?
Kaarinn, 2009-07-09
( +2 )

Ik fotograveer ook erg vaak! Voornamelijk van mijn huisdieren... Alleen mijn witte malterzer-leeuw-hondje krijg ik maar niet normaal op de foto'' ivm al dat haar.(het is heel springerig') en hij is helemaal wit!... Hebben jullie soms tips oid zodat het beter lukt?? alvast heel erg bedankt
Sundance, 2010-01-01
( 0 )

Ik mis je tip om een zonnekap te gebruiken! Zo oud als de weg naar Rome, maar werkt altijd tegen hinderlijke reflecties als je in de sneeuw, (bijna) tegen de zon in of bij fel licht. Je lens kan je beschermen door er een UV filter op te schroeven.
En ik snap die opmerking niet dat de zon je camera beschadigt.
Carline, 2010-03-27
( 0 )

Stomme uitleg, niet profecioneel..
Inge, 2010-04-23
( 0 )

Heaaa

Ik wou ff wat dingen vragen!?

- Weten jullie ook mooie plaatsen om foto's te maken , en dat je geen fotoshoot hoeft t doen?
- En weten jullie leuke poses?

Doeoi
Yolante van kasbergen, 2010-09-01
( 0 )

nee ik niet in iedere geval,,maar ik ben rijk
yippii en ik meen het ooww,, willem jullieweten hoe je gaafe fotows moet maken kijk dan oop hyves yolante van kasberg
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl