X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Hobby en vrije tijd" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Waarom de ware niet bestaat

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+5
  Goed artikel ( +5 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Tane Tane Auteur op infoyo sinds
04 Maart 2009


Bekijk het profiel van Tane
Datum: 20-04-2009
Auteur: Tane
Nederland telt bijna drie miljoen singles. Niet iedereen kiest ervoor om single te zijn. Veel van deze singles zouden best een relatie willen. Wanneer je in Nederland vertelt dat je niet meer single wilt zijn, krijg je vaak als antwoord : "Ach, je moet de ware gewoon nog tegenkomen". In het ergste geval krijg je te horen "Ach jongen, dat is rot voor je. Wil je een biertje?". Waarmee de problemen nooit worden besproken en je een week later weer precies in dezelfde situatie verkeert.

De fabel achter "Je moet de ware gewoon nog tegenkomen"

De uitspraak  "Je moet de ware gewoon nog tegenkomen" is gebaseerd op het fabeltje dat er slechts één persoon op aarde bestaat dat precies bij je past. Het wordt zelfs zo ver doorgedreven dat bij de eerste de beste tegenslag of het eerste de beste minpunt dat je tegenkomt in een persoon (die dan misschien jouw ware was), veel mensen gaan denken "Ach, dan was dit toch niet de ware. Dan zal ik toch gewoon moeten wachten op de ware".

Het gevolg van deze gedachtengang is dat je gaat wachten, wachten en wachten.  Want als de kans dat je nu direct de ware tegenkomt zo klein is, waarom zou je dan zoveel moeite doen om de ware te vinden? Mensen gaan door te geloven in het fabeltje van de ware liefde denken dat het proces van verleiding een proces is dat automatisch gaat en dat zij er zelf niets voor hoeven te doen.

De harde waarheid is dat als je blijft wachten, er ook niets gaat gebeuren. Als je blijft doen wat je altijd al deed, blijf je dezelfde resultaten halen die je altijd haalde. Bij alles in het leven zul je iets moeten doen om te bereiken wat je wilt bereiken. Niemand komt je die droomprins of droomprinses brengen zonder zelf ook maar iets te hoeven doen.

Onrealistische verwachtingen

De fabel van de ware liefde brengt onrealistische verwachtingen met zich mee. Wanneer je namelijk gelooft in een ware partner, geloof je altijd dat het iemand is met precies dezelfde karaktereigenschappen als jij. Met deze verwachting kan een ontmoeting alleen maar tegenvallen.

Zelfs wanneer iemand dezelfde karaktereigenschappen heeft als jij, dan nog zal de persoon op andere vlakken weer compleet van jou verschillen. Geloven in een ware partner kan het hebben van een leuke relatie dan zelfs tegenhouden omdat je de verschillen tussen jullie teveel gaat zien. Je gaat denken "Deze persoon is niet de ware. Deze persoon verschilt op veel vlakken van me". En dat terwijl de persoon misschien wel bij je past.

Hoevaak horen we overigens niet dat dat het tegenpolen zijn die een relatie spannend weten te houden?

Ook dating websites trappen in de valkuil

We zien bij dating websites vaak de mogelijkheid om te zoeken naar eventuele partners die hoog scoren op de karaktereigenschappen waar jij ook hoog op scoort. Waar weinig rekening mee gehouden is, is het feit dat een bepaalde karaktereigenschap zich op verschillende manieren kan uiten. Stel dat je een groot uithoudingsvermogen hebt en je zoekt iemand die dat ook heeft. Nu kan dit uithoudingsvermogen zich bij jou uiten als geduld, maar bij een ander als drammerigheid. Gaandeweg zul je dit dus op de ontmoeting moeten ontdekken.

Toch adverteren dating websites alsof zij jou direct de ware kunnen voorschotelen. Denk bijvoorbeeld aan reclameteksten als "Vind de ware!" of "Vind jouw soulmate!"

Veel mensen passen bij je

Natuurlijk mag je wel wat eisen stellen aan je eventuele partner. Zoals met alles in het leven is het een kwestie van een gezond balans aanhouden. Zorg dat je geen onrealistische verwachtingen stelt. Zorg er aan de andere kant voor dat je geen mensen tegenkomt waarmee je niet samen door een deur kunt lopen. Verschillend zijn mag, zolang je ook maar wat raakvlakken hebt.

Met veel mensen kun je een leuke relatie opbouwen. Of dit nu voor een maand is, een jaar of voor het hele leven.

Reacties op dit artikel
Kees, 2009-06-30
( +1 )

Beter kan het niet verwoord zijn
Marijke, 2009-07-23
( +1 )

Ik denk dat je inderdaad niet een eisenlijst van Amsterdam naar Tokio moet hebben.
Iedereen heeft een aantal voorwaarden waar aan een toekomstige partner moet voldoen.
Maar dit zijn vaak eisen of voorwaarden waarbij er alsnog een grote groep over blijft; 'de potentiele partner doelgroep'.

Om even terug te komen op; 'wanneer je niets doet, gebeurt er ook niets...
Deze mannen of vrouwen uit deze doelgroep bereik je niet door thuis te blijven zitten..dat lijkt me duidelijk. Ga naar de plekken waar ze rondhangen/zitten/staan/werken etc.

En als laatste; nobody is perfect....
Linnepin, 2010-01-23
( +3 )

Ja idd, zo dach ik ook altijd.
Ik wachte op de ware, en vond niemand perfect.
Ik deed geen moeite en ging nooit op date.
En jawel, uit het niets ben ik de ware tegengekomen
en ben al heel lang gelukkig met hem!!

Serieus, je komt vanzelf iemand tegen en dat groeit alles vanzelf.
Ga niet wanhopig op zoek, het komt vanzelf!
Nick, 2010-11-21
( -2 )

De ware bestaat slechts tijdelijk.... is helaas mijn ontdekking geweest.
Misschien komt er ooit nog een.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl