X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

 • Ontvang 5 originele gedichten
 • Volledig gepersonaliseerd
 • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Hobby en vrije tijd" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De wereld van de bouquet-reeks

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van famke famke Auteur op infoyo sinds
16 Augustus 2008


Bekijk het profiel van famke
Datum: 13-04-2010
Auteur: Famke
De bouquet-reeks. Iedereen kent hem. Vrijwel elk meisje van boven de zestien heeft er weleens één gelezen. Of iedereen het toe durft te geven is een tweede. Ze zitten zo simpel in elkaar, dat iedereen die een beetje kan schrijven en een beetje fantasie heeft er één kan schrijven. En met beetje bedoel ik ook een beetje. Meer is echt niet nodig!

Hoe zitten de boekjes in elkaar?

Een boekje uit de bouquet-reeks houdt zich strikt aan de volgende template:
 • Meisje ontmoet man. (Het is nooit een vróuw-vrouw, maar altijd een kindvrouwtje vanaf het moment dat ze de man ontmoet, die nooit een leuke metro-man is, maar altijd volkomen macho en vooral dominant)
 • Meisje verzet zich tegen zijn aantrekkingskracht
 • Man verovert meisje
 • Er komt een misverstand (een heel belangrijk onderdeel!)
 • Alles komt goed
Je hebt eigenlijk twee verschillende beginsituaties, namelijk
 1. De man in kwestie is de ex van het meisje in kwestie, die ze of haat, of over wie ze nooit heen is gekomen
 2. De man is nieuw voor het meisje, maar om de een of andere reden ' niet verstandig'  voor haar
Ad 1. Eigenlijk zit je hier in een loopje; tot aan het misverstand is het verhaal al een keer doorlopen. Het verhaal dat je leest is dan het 'alles komt goed'-gedeelte, waarbij ze toch nog even de puntjes nog eens nalopen, inclusief nieuw misverstand, dat vrijwel altijd betrekking heeft op een 'zie-je-wel' uit het verleden.

Ad 2. Hier gaat het in eerst instantie over de onmogelijkheid van de liefde. Dat kan vanalles zijn: Zij heeft een verleden waarvan ze bang is dat het uit zal komen (goed voer voor het misverstand), hij is een playboy, standsverschil (baas-werkneemster, zelden of nooit andersom), vader van een kind uit haar klas, noem maar op, kan vanalles zijn, als het in haar ogen de liefde maar onmogelijk maakt. O ja, een heel populaire is dat zij hem niet uit kan staan, maar hem fysiek toch zó ontzettend aantrekkelijk vindt! (Dat laatste wil ze zichzelf liever niet toegeven)


Voorbeeldje

 • Barbara solliciteert bij multimiljonair Kenneth als secretaresse. Ze is meteen onder de indruk van zijn tall-dark-and-handsome voorkomen, maar laat niets blijken vanachter haar strenge bril, met haar knotje in en haar grijze rok-tot-over-de-knie.
 • Kenneth flirt openlijk met haar en lacht haar uit als ze preuts reageert. Toch neemt hij haar aan. Barbara heeft meteen een hekel aan hem, maar ja, ze heeft de baan hard nodig om het dure verzorgingstehuis van haar oma, die na de dood van haar moeder altijd voor haar gezorgd heeft, te bekostigen.
 • Barbara moet regelmatig bloemen laten bezorgen bij dames met wie Kenneth is uitgeweest, of telefoontjes doorverbinden van deze, veelal kirrende, dames. Dat irriteert haar, wat haar innerlijke tweestrijd oplevert, want 'hij is toch alleen maar haar baas' en ' ze vindt hem toch maar stom'  maar waarom trekt ze het zich dan zo aan? Vooral van die ene, met wie hij de laatste tijd wel erg vaak uitgaat en die bloedmooi is, want ze heeft haar weleens op kantoor gezien, zogenaamd als zakenrelatie, maar zij weet wel beter(!). Dan vraagt Kenneth Barbara mee naar zijn landhuis met zwembad en de hele reutemeteut om rustig te kunnen werken aan iets  'belangrijks'. Barbara protesteert natuurlijk, maar laat zich toch ompraten.
 • Barbara is in de wolken, maar ze is ook bang. Ze houdt zich voor dat het alleen maar zakelijk is, maar pakt toch maar haar zwempak in en na lang dubben 'iets moois voor 's avonds'. Kenneth had tenslotte gezegd dat er misschien ook zakelijke contacten konden komen dineren.
 • In het landhuis gedraagt Kenneth zich in eerste instantie zakelijker dan ooit. Hij flirt niet meer met Barbara en ze is in de war, maar ze geeft zichzelf een standje dat dat toch was wat ze wilde?
 • Dan gaat ze lekker zwemmen als hij naar een zakenrelatie is. O, wat is ze eigenlijk mooi, slank, perfect gevormd, benen tot aan haar oksels, haren los, strenge bril af etc. Helemaal geweldig dus en natuurlijk komt Kenneth vroeger terug dan ze verwacht had. Meteen maakt hij avances en laat haar vervolgens nog meer in de war achter. Dat is overigens ook vaak een belangrijk (en vreselijk irritant) onderdeel van deze boekjes; het aantrekken-afstoten spelletje van de man in kwestie.
 • Ze flirten, ze zoenen (misschien méér), ze dineren, ze is helemaal blij, helemaal verliefd en heeft haar schil van strenge, beheerste secretaresse afgelegd. Alles is perfect. Hij is de man van haar dromen. Ze hebben het over een toekomst samen en alles gaat goed. Maar dan!
 • Daar komt het misverstand om de hoek kijken! In de vorm van die ene dame met wie Kenneth de laatste tijd zo vaak uitging en van wie hij Barbara bezworen heeft dat ze echt niks hebben samen, alleen maar zakelijk.  Deze dame speelt het spelletje verdeel-en-heers dan weer perfect, en met succes.
 • Barbara gaat ervandoor. Bij voorkeur zonder iets te zeggen. Kenneth komt haar niet achterna, wat voor haar bewijs is dat het allemaal niets voorstelde voor hem, dat ze gewoon één van de vele speeltjes was in zijn leven.
 • Ze is vreselijk verdrietig en besluit ontslag te nemen. Het lijkt allemaal hopeloos en helemaal niet meer goed te komen. Ze neemt een aanbod voor een andere baan aan, waar ze het best gezellig vindt met haar nieuwe collega's, maar ze mist Kenneth zo, waarvoor ze zichzelf constant op haar kop geeft, want 'hij is het toch niet waard?'
 • Na een paar maanden komt Kenneth opeens op haar werk langs om de perforator langs te brengen die ze op zijn kantoor heeft laten staan. Ze wordt bleek en rood tegelijkertijd en zegt dat het helemaal niet haar perforator is. 'Dan heb ik me vergist,'  zegt hij. 'Maar heb ik me ook vergist in jouw gevoelens voor mij?' (braak!) of iets van die strekking.
 • Barbara stamelt iets over die andere vrouw. Kenneth kijkt blij, zoent haar. Zij smelt, maar snapt er niets van, daarom maakt ze zich met een snik los (altijd met een snik, heel belangrijjk!) en rent weg, 'ik kan het niet'  roepend.
 • Hij haar achterna, legt alles uit, dat die andere leugens had verteld, , dat ze alleen een zakenrelatie was, dat hij nooit iets voor haar heeft gevoeld, dat het alleen Barbara was vanaf het moment dat hij haar zag en dat hij nu weet dat die andere gelogen heeft tegen hen allebei en dat hij door Barbara's reactie weet dat zij hetzelfde voelt voor hem als hij voor haar.
 • Barbara valt in zijn armen, grote verzoeningsscene, waarbij ten minste één van hen roept hoe erg het is dat ze zoveel tijd verspild hebben.
 • Hij 'redt' haar van haar baan, neemt haar mee naar zijn landhuis, ze trouwen en oma komt in het gastenhuis wonen met een sliert persoonlijke verzorgers.
EIND GOED AL GOED!

Zie, het is een eitje om er zelf eentje te schrijven. Met een klein weekje de tijd heb je er al een in elkaar gezet. Helaas is er volgens mij geen uitgeverij in Nederland die zich hiermee bezighoudt, worden ze allemaal geimporteerd en vertaald. Zo niet, laat het me weten. Het lijkt me een leuke bijverdienste!

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl