X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Hobby en vrije tijd" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Ruben en de ark van Noach, door Dick Bruna.

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van quilter1 quilter1 Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2009


Bekijk het profiel van quilter1
Datum: 28-07-2009
Auteur: Quilter1
Het verhaal van de ark van Noach, gezien door de ogen van het rupsje Ruben.Een bijbels verhaal, geschreven in duidelijke kindertaal.

Algemene info en samenvatting.

Algemeen:
Titel: Ruben en de ark van Noach.
Schrijver/Illustrator: Dick Bruna.
Prijs: VariŽrend van 16,95 euro tot 19,03 euro.
Uitgeverij: Mercis Publishing-Amsterdam.
Eerste druk: 1998.
ISBNnummer: 90-5647-212-7.
Gebonden, 22 paginaís.

Over de schrijver/illustrator:
Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna werd geboren in 1927 te Utrecht. Hij trouwde in 1953 en kreeg drie kinderen. In 1953 verscheen ook zijn eerste kinderboek, De Appel.
In 1955 tekende Dick Bruna zijn eerste Nijntje verhaal voor zijn zoontje. Nijntje was in eerste instantie een jongen, maar werd uiteindelijk een meisje omdat Dick Bruna het leuker vond om jurkjes te tekenen.
Nog steeds gaat Dick Bruna iedere dag op de fiets naar zijn atelier in de Utrechtse binnenstad, waar hij telkens weer nieuwe kinderboeken tekent en schrijft. Zijn boeken zijn in meer dan vijftig talen vertaald, vooral in Japan genieten zijn boeken grote bekendheid. Nijntje staat daar overigens bekend als Miffy.

Dick Bruna heeft vele, vele boeken geschreven. Hieronder een opsomming van een aantal van de bekendste hoofdfiguren:
Nijntje Pluis.
Boris en Barbara.
Snuffie.
Betje Big.

De kaft:
Het is een wit boek, met de ark aan de voorkant, waarbij de meeste dieren naar buiten kijken. Op de voorgrond kruipt Ruben de rups.

Het verhaal:
Het verhaal van Noach, gezien door de ogen van Ruben de rups. Eťn van de dieren die ook mee aan boord mag van de ark, die Noach samen met zijn zonen gebouwd heeft. Noach heeft deze boot gebouwd, omdat God hem verteld heeft dat te doen. God wil de mensen straffen voor alle ruzie die ze met elkaar maken. Daartoe laat Hij het heel, heel lang, hard regenen. Wel veertig dagen en nachten lang. Vantevoren heeft Noach de opdracht gekregen een grote ark te bouwen, voor hem en zijn gezin en twee van elke dierensoort. Het gezin van Noach maakte namelijk nooit ruzie en moest dus gespaard worden. Na alle regen laat God het weer droog worden en sluit een verbond met Noach om de mensen op aarde nooit meer zo te straffen. De regenboog staat symbool voor dat verbond.

Mijn mening.

Mijn oudste kind heeft dit boek voor zijn doop gekregen. Ik lees het verhaal graag voor, omdat het verhaal van Noach in heel begrijpelijke kindertaal verteld wordt, precies zoals je het gewend bent van Dick Bruna. Alle dieren die twee aan twee in de ark stappen, worden benoemd. Als je kind groter wordt, kan het de dieren zelf benoemen. Ik heb het altijd een mooi, hoopgevend verhaal gevonden, en kan echt genieten van de duidelijke manier van vertellen in deze versie.

Waar voor je geld:
Ik vind dit boek veel waar voor je geld, omdat het een boeiend verhaal is en het benoemen van alle beesten een leuk spelletje. Met en zonder dierengeluiden erbij, dieren proberen te verzinnen die er nog niet bijstaan, heel leuk.

Leesbaarheid:
Typische Dick Bruna stijl, duidelijk, geen woord teveel en toch alles verteld. Geweldig leesbaar.

Conclusie:
Een prachtig (voor)leesboek, zeker een aanrader.

Reacties op dit artikel
Linde tijdink, 2011-02-23
( 0 )

Hallo meneer Dick Bruna ,
Ik moet een werkstuk maken en ik doe het over jou omdat jij zulke leuke boekjes en tekeningen maakt. Ik zou graag wat informatie van jou willen wat ik in het werkstuk kan plakken. Ik moet mijn werkstuk voor 28 maart inleveren, ik hoop dat ik voordie tijdnog iets van je te horen krijg .
Groetjes Linde Tijdink ( 11 jaar ) mijn e-mailadres is lindesemm@live.nl.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl