X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Hobby en vrije tijd" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Boekbeschrijving: Naakt bestaan

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Molic Molic Auteur op infoyo sinds
24 November 2008


Bekijk het profiel van Molic
Datum: 27-11-2008
Auteur: Molic
Als amateur auteur ben ik ook geÔnteresseerd in het werk van andere schrijvers. Nadat ik jarenlang meestal auteurs uit Amerika heb gelezen, heb ik onlangs Nederlandstalige auteurs ontdekt die interessant waren om te lezen. Een van mijn voorkeurschrijvers is de Nederlandse auteur,† Frans Esselink. Ziehier een beschrijving van zijn eerste roman voor een volwassen publiek: Naakt bestaan, uitgegeven door: www.boekscout.nl

Het naakte bestaan

Ik heb het verhaal met veel plezier gelezen en het boek heeft in mijn boekenkast een plaats gevonden tussen auteurs als Dan Brown, Robert Ludlum, Greg Iles, J.K Rowling en J.R.R Tolkin.

Naakt bestaan is een erotische avonturenroman voor volwassenen. Na het lezen van het boek, wordt duidelijk waarom de auteur deze passende titel heeft gekozen.
Centraal staat een ongecomplexeerde driehoeksverhouding en de samenleving met de Aboriginals in AustraliŽ.

Peter, de hoofdfiguur, leert tijdens de vlucht naar AustraliŽ een jonge vrouw kennen. Haar naam is Daphne en zij is een beeldschone Aboriginal. Ze maakt onmiddellijk een diepe indruk op hem. Ter bestemming aangekomen, gaan hun wegen echter uiteen. Peter kan haar echter niet vergeten en gaat naar haar op zoek. Ondertussen is hij een relatie begonnen met Joyce, een secretaresse die hem wegwijs moet maken in het bedrijfsleven van de firma die hij geŽrfd heeft.

Het eerste deel beschrijft hoe drie personen elkaar ontmoeten en meer en meer hun vrije tijd met elkaar gaan doorbrengen. Ze werken in hetzelfde bedrijf en ze worden geconfronteerd met bedriegers en organisaties die het niet zo goed menen met de plannen van het bedrijf.

In het tweede deel zullen deze drie figuren door dramatische omstandigheden verplicht worden om voor hun naakte leven te vechten. Zo worden ze aan hun lot overgeleverd in een wilde natuur die zowel bondgenoot als genadeloze vijand kan zijn. In dit prachtige decor van de Australische wildernis groeit er een hechte band tussen deze drie personen onderling en de natuur.


De auteur beschrijft zeer open de verschillende relaties, maar het gepast taalgebruik en de haast klinische beschrijving van de intiemste momenten, belet dat het geheel in vulgariteit vastloopt. Vooral het tweede deel van het boek is bijzonder spannend en de lezer wil steeds maar verder gaan. De lotgevallen van het drietal zijn boeiend weergegeven. De ontmoetingen met de Aboriginals zijn zeer interessant. Korte zinnen en het gebruik van de tegenwoordige tijd zorgen voor een actievol verhaal. Door de verschillende hoofdfiguren aan het woord te laten, wordt de spanning nog verhoogd. Zo heb ik de laatste tweehonderd bladzijden in ťťn ruk doorgelezen. Het ganse verhaal in twee avonden.

Het boek is zijn geld waard en ik ben plots nieuwsgierig geworden naar de twee andere romans van deze auteur, ook al zijn het jeugdboeken. De gebruikte stijl moet zeker jongere lezers kunnen bekoren.

Iemand die van avonturen en vreemde culturen houdt, moet dit werk zeker gelezen hebben.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl